Traning & Opleiding

Algemeen

De basis van een goed opgevoede stabiele en sociale hond ligt in de eerste 4 maanden van zijn jonge leven, ook wel de socialisatie periode genoemd.

Deze socialisatie periode is zeer belangrijk. In deze periode is het van belang om uw hondje zoveel mogelijk goede indrukken op te laten doen en hem de grondbeginselen van gehoorzaamheid bij te brengen.

Een gehoorzame hond weet waar zijn grenzen liggen en wat hij wel en niet mag. Ook weet hij zijn plaats in de rangorde thuis, baasje andere gezinsleden en onderaan de rangorde uw hond.

Een niet of slecht opgevoede hond kan resulteren in een angstig agressieve of juist een dominant agressieve hond die grote problemen kan geven voor zijn baasje of voor andere honden en hun begeleider. Het maakt niet uit of het om een klein of een groot ras gaat.

Corrigeren van dit gedrag op latere leeftijd is een tijdrovende bezigheid en kan uw geduld danig op de proef stellen. Veel van dit soort honden komen uiteindelijk in een asiel terecht.

Om dit alles in goede banen te leiden kan HAV Visdonk u helpen. Wij gaan niet uw hondje africhten, maar wij geven u wel een gebruiksaanwijzing om dat zelf te kunnen doen, zodat u ook in de toekomst uw hond kunt bijsturen als dat nodig mocht zijn. Dit doen wij op een leuke manier voor hond en baas. Een goed begin is het halve werk geld zeer zeker voor het opvoeden van een pup. Een hond behandelen als een mens is zeker niet de juiste manier,de hond zal onzeker en verstrooid raken, wat vroeg of laat verkeerd kan uitpakken.